5 янв. 2012 г., 15:40

любов ли е 

  Поэзия » Любовная
1169 0 4
Любов ли е, когато нямаш сили 
да си поемеш въздух и да кажеш "не"?
Любов ли е, когато си се сринал
и молиш за едно зрънце?
Любов ли е, когато ти се плаче,
че идва дълъг, дълъг ден,
любов ли е, когато се задавяш
от всяка нощ, самотен и студен.
Е, нямам толкова фантазия.
Не си представям любовта така.
Омръзнало ми е да страдам
със просешки протегната ръка.
За мене любовта е сила,
нестихващ и неразрушим копнеж.
За мене любовта е вяра...
и стремеж.
Там няма място за "не мога".
Изобщо няма за "не знам"!
Тя, любовта, е свързана със Бога
и никога не значи "сам".
Любов ли е? Кажете ми! Любов ли е?
Не съм мечтала за това!
Не съм мечтала сълзи и тревога,
мечтаех си за красота.
За някой, който да брои 
секундите, за да ме види.
За някой, който да държи
да бъда винаги щастлива.
Прости, но ми е трудно да повярвам
във думите ти, та от тях боли.
Ти вярваш ли в нямато страдание?
А в благородните лъжи?

© Ния Никол Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??