ЛЮБОВ НА СРИЧКИ
Чаровна циганка е любовта,
със светещи очи на черна котка -
най-сладката измама на света,
в сърцето ти забила хищни нокти.
Но по рождение е сляпа тя,
и глуха е на всичкото отгоре...
Не ù поднасяй никога цветя,
преди да можеш с нея да говориш!
По дланите ù думите пиши,
на пръстите ù знаците разчитай -
ще те боли, но щом веднъж реши,
тя всеки атом в тебе ще опипа!
Угасва бързо всяка красота,
а думите отлитат като птици,
и ти оставаш само по душа
с една любов, изплакана на срички!
© Христина Радомирова Все права защищены
и ти оставаш само по душа
страхотно е. летиш с думи птици.
душата свободна птица, нищо не ѝ тежи.