Кажи ми, циганко, какво видя
по линиите чудни на ръката ми?
Ще ми предскажеш ли, че любовта
и щастието чакат пред вратата ми?
Разгледай линиите и предричай...
Кажи ми, че ще съм щастлива;
че някой някъде безкрайно ме обича
и с мисълта за мен заспива;
как всяка нощ с любов ме чака,
как всеки миг безумно ме копнее...
Предричай, циганко, съдбата ми!
Любов от огън нека ме залее...
© ВАНЯ СТАТЕВА Все права защищены