Ноември, с годините все пó те обичам,
спрях се, не тичам насам и натам.
Нима остарях? Не знам. Не отричам.
Но знам, че твоята есен е храм.
В него се чувствам така подредена,
в дома ми, в ума ми цари топлина,
мир, тишина, бездумна вселена,
безшумно красиво, по твоя вина.
Ноември, харесвам те, тъй да си знаеш!
Когато те хулят за сивост и студ,
в мен сродна душа дали ще познаеш,
нали сме с теб двамата просто уют.
© Петя Гечева Все права защищены