Маймунче палаво, красиво,
се влюбило във тигър страшен.
Видяло го във джунгла дива,
като вървял по пътя прашен.
А тигърът красив и достолепен,
с глава, повдигната високо,
подминал снажен и наперен -
замислен важно и дълбоко.
Маймунчето заплака клето,
"Защо подмина ме така?
Защо разкъсва ми сърцето?
Защо обхвана ме тъга?"
Във любовта закони няма!
Това нарича се съдба.
Но щом сърцето е голямо,
все някога ще дойде ТЯ!
© Валка Все права защищены