Хайде, Любов, с теб да хвърляме зарове,
цяла нощ да играем на вмирисан пиратски барбут,
и да видим коя от нас ще се вихри до края
върху тази жарава, в сърцето на буре с барут.
Хайде, Любов, проиграй си живота набързо,
прати всеки залез разстрелян в окото на Дявола,
на пъклени глътки пий самота, беса си развързвай
и в дим от люти цигари удуши снагата си ялова.
Ред е на мойте залози. Хайде, Любов, мене гледай!
Слагам на масата нищото, дето от теб ми остана –
чифт мъртви зеници, душа на парцели от лед,
ноти на славей, в клетка от тъмното хванат...
Аз нямам нищо, Любов, нямам какво да изгубя,
само ти ми остана, аз и тебе разпънах на кръста,
аз живея хазартно, откакто от мен те прокудих
и чакам в окото на зара - дяволска! - пак да възкръснеш.
© Даниела Все права защищены