Любовен трепет
Гълъбче пернато
при мен долетя,
на балкона кацна,
пролетно запя.
Песента омайва
с мирис на треви.
Пролет ме докосна,
струна в мен трепти.
Вятър ù приглася,
свири с нежен зов.
Пролетта събужда
трепет за любов.
Гургуличе мило,
отново полети,
трепета любовен
далече отнеси.
© Лилия Нейкова Все права защищены