Цигулката е в твоите ръце.
Нима ще свириш? Полунощ минава...
Напразно ли броих стада овце?
Май няма да се спи - свирѝ, тогава!
Свирѝ и моделирай мойта нощ!
Извай я - ще приеме всяка форма:
"Кармèн", "Таѝс", валкириева мощ,
но нека свърши с "Каста дива" - "Норма"!
© Георги Все права защищены