Киселото грозде било рубинено римско.
Решено да го пази, гаргите били стотици.
Това са спомени на едно плашило бостанско.
На хълм като череп, забито от безбожници.
Неизличимо болно от любовна хистерия.
Виждащ катарзиса в един празен лист.
© Станислав Русев Все права защищены