Любовница или съпруга?
Коя страна е по-добра?
Дали едната,
която вижда как животът ù се разрушава,
Или пък другата,
която своя никога не „построява”?
А помежду им....
Фигурата на мъжа.
Този, който болката им причинява
и когото двете едновременно желаят.
А дали си заслужава
сълзи по него да се пропиляват?
Нима не е във него цялата вина,
че кара ги така да страдат?
Подлъган от едната,
която винаги го изкушава.
И свикнал с другата,
която все го отегчава.
Да...
За него сложно е, нали?
И какво да прави
той не може да реши...
Но в повечето случаи
мъжът се връща у дома,
където чака го любимата,
дарила му деца.
А любовницата...?
Тя лоша ли е,
грешна ли е,
зла...?
Затова, че ще остане пак сама?
Нима това е нейната съдба?
© Антония Все права защищены