Любовно ли е виното, кажи,
че искам със очи да те изпия
и косите - ангелски лъчи,
на рамото ми страстно да разстилаш?
Греховен ли е знойният му цвят
и ласките рубинени в кристала,
че с жадни устни пия аромат,
целувките, които подлудяват?
Вълшебник ли е този Купидон,
че с мамещия дъх прониза,
а Дионисий под простора от звезди
с любовното ти вино ме ориса?
Магичен ли е този бурен танц
на сока див с божествена менада,
пленила с огън мъжките ми дни
с усмивката ти - тръпнеща наслада?
Любовно ли е виното - не знам,
но често казват - чудесата стават,
когато смесиш вино и жена
и пиеш до насита, до припадък!
© Красимир Трифонов Все права защищены