Любовта
На Иви
Усмивка, вместо залп от обвинения,
целувка, вместо огън от плесник.
Любовта - утеха без съмнение
и празник в свят коварен и безлик.
Прегръдка, вместо думи - оскърбление,
ръка за помощ, вместо порив див.
Скръбта затваря пътя за спасение
от завист и обида в свят лъжлив.
Любовта е глътка старо вино,
благодатна почва в спомен мразовит.
Дар от рая, пламъче нетленно
в дълбините на душата вечно скрит!
© Галена Върбева Все права защищены