Тя, с тихи стъпки ще влезе в съня ти,
с нежни пръсти ще погали косите.
С канеща усмивка напред ще те води.
Тя, с нежен поглед пожар ще запали,
ще те покани на танц в полунощ,
без да усетиш, ще изтрие всичко,
което си живял преди нея.
Тя ще те накара да се пристрастиш,
ще молиш за още и още,
ще й обещаваш сърцето си.
И преди да се опомниш,
тя ще си е тръгнала,
заедно с твойто сърце.
Ще стоиш сам, в тишината на мислите си,
ще се оглеждаш за спомените си,
но единственият спомен ще е тя.
Ще усещаш пожара в сърцето си,
ще се молиш на очите си
да спрат безумния плач.
Ще потъваш във дупката,
която тя ти остави вместо сърце.
Ще бъдеш по-сам от всякога,
ще спреш да живееш,
защото на нея ти обещал си живота си.
© Илияна Стефанова Все права защищены