Любовта е като войната
- води се от двама опоненти;
най-често от мъжа и от жената,
но не за власт и дивиденти.
Използват се любовни стрели.
Тайните оръжия не са забранени.
Всеки гледа другия в плен да улови.
На война всички средства са позволени.
Води се на неутрален терен,
а залогът е единствено любов,
докато някой не падне, покорен.
Действа се бързо, като на лов.
Всеки си разиграва коня,
докато някой попадне във плен.
Затова по-добре носи броня!
След война неизбежно биваш ранен.
© Татяна Все права защищены
За съдържанието... с Ирен.