***
Любовта ми премина по всичките пътища.
Любовта ми се срещна със всяка.
Ругана, осмивана, чакаща вкъщи,
както гарата чака си влака.
Накрая отиде си с тиха походка
без думи за сбогом, без кимане.
Остави ме трезвен над чашата с водка
преди няколкостотин години.
© Константин Делов Все права защищены