Ето че, избяга от ръцете ни,
като блус в магия прегръща ни...
и не може вече да се отрече...
на свободата в полет се отдаваме...
Някой вече ни предупредиха,
че може и да не се получи...
други явно ни разкриха...
но слънцето ни благослови...
Като танго в звезди ни изненадва,
любовта ни среща и ни избира...
без заклинание душите омагьосва,
и без да се замисли отдава се сърцето...
Копнеем за мига, в който ще я поемем
като въздух, и ще я прегърнем с вятъра
така както дъжда нежно целува росата
и копнеем да усетим живота един другиго...
Ето че, любовта ни посреща и ни избира
превръща се в смисъла и вдъхновението
без заклинание душите омагьосва,
Копнеем да живее усмивката на другия...
© Лили Вълчева Все права защищены