В приказките любвта е вечна,
любовта е сладка и рядко боли.
В живота любовта е кратка
доста често трудна, с куп пролети сълзи.
В приказките любовта е красива
любовта е като земен рай.
В живота любовта често е щастлива
но има ад и подобие на рай.
В приказките любовта винаги побеждава
вещици, зли думи и магии.
В живота тя често се поддава
на лоши хора и техните обиди.
В приказките любовта е като птица
така свободна, пееща красива песен.
В живота обаче е така неспособна
да запази свободата си без на болка др-я да е обречен.
В приказките любовта е силна
по-силна и от камък, от скала.
В живота тя е крехка,
по-креха от току-що родила се сърна.
В приказките любовта идва като чудо
и рядко си тръгва, дори никога почти.
В живота си отива като буря
и оставя куп разбити мечти.
В приказките любовта същестува.
Вечно. За цял живот.
В живота идва и си тръгва
понякога остава уважението, друг път самота и кръстопът.
© Грета Ганчева Все права защищены