Любовта започва с корен
====================
Понякога си мисля, че смъртта
не е онази вещица с косата,
измислена в зората на света
и още за мнозина непонятна.
Страхът ни я рисува като зла,
по дявол и от дяволите в Ада,
а всъщност на Земята е дошла
за нашите души да е награда.
До дъно опознала е страстта
и знае как живот се ражда с писък,
но пак остава ниско до пръстта,
зеленото додето се разлисти.
И тъй като прелива от любов,
за кратък миг, когато ни прегърне.
тя зримото ще скрие под покров,
чрез който в светлина да ни превърне.
Смъртта е част от пътя към дома,
врата, която с обич да отворим.
Пръстта се връща в рохката земя,
защото любовта започва с корен.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены