ЛЮЛИНСКО ЛЯТО
В Люлин на балкона
не полъхва бриза,
но върви купона,
излизаме от криза…
Гледам аз звездите,
вдишвам прохлада,
но свършиха парите,
черпя се с лимонада…
Ще погледам Луната,
сребърните ù лъчи,
мечтая в тишината
за морските вълни…
С лотариен билет
и пуснат тото-фиш
гледам самолет –
излита за Париж…
Нищо не печеля,
няма да има купони,
днес е неделя,
ще сваря макарони…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены