Тук след няколко часа ще мине случаен човек
ще го пръсне по темето люлякът с капки огрени
и през вейките в слънчеви нишки ще прати небето
сто слънца да блестят във следите му черноземни.
Тук след някалко часа... Обаче сега заваля
и в лилави салкъми се свиват пчелите, смутени,
и, подгизнал от пролетен дъжд, нависоко пола
вдигна люлюкът бляскайки с мокри колене.
.
© Павлина Гатева Все права защищены
Колко много неща ще се случат...
И дъждът ще изсъхне, слънцето ще довтаса,
и навън ще ухае на люляк.