6 нояб. 2008 г., 19:07

Люлякови нощи 2 

  Поэзия » Другая
592 0 2

По бузите се стекоха

горчивите й сълзи.

Стоеше свита

в празната стая.

Белите замръзнали ръце

нервно трепереха.

Тя бавно се присви

и угасна.

А вън,

далеч от вечния мрак,

сковал сърцето й,

люляковата нощ

разгъваше своята красота,

прорязана единствено

от жълтата луна.

Нежни акорди

на разплакана китара

се носеха в призрачната самота.

Красивите отблясъци

на нощните светлини

омайваха случайните минувачи

и не позволяваха на никой

да открие

изгубеното щастие

на мъртвото дете.

 

© Галя Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??