Удари гонгът. Никой не умря.
Съдиите се сгледаха свирепи.
За жив човек ли ще са без душа?
Нима ще ги усетят, че са слепи?
Залата неистово крещи.
Кой пръв ще е, очаква да узнае.
Купата студее и мълчи...
Един ще стопли тя, но чак накрая.
Съперниците стискат си ръце.
Успех един на друг си пожелават.
Те имат и за загуба сърце,
но да са първи, тайно се надяват.
И ето го сюблимният момент.
Единият след миг ще триумфира.
Той по-добър бил със един процент...
Върхът не винаги далече се намира.
Загубилият... ще му честити
и ще погали купата с очите.
Процентът само в него ще горчи.
Амбиция ще му суши сълзите.
Един процент - за цял живот завой.
Един процент - променя битието.
Един процент - превръща те в герой.
Един процент разбива и сърцето.
© Валентин Йорданов Все права защищены
Заслужаваш поздравленията ми, Вал*!