Съвременна мадона си... Без грим.
Работиш много. Лягаш си самичка.
Вървя към тебе – мъж и пилигрим...
по пътя на спасение кармично....
Не ми разказваш всичко. Знам това.
Ти си една красива мъченица.
Обиждана и бита си в тъма...
но в твоята любов живее птица.
Отпивам виното... молитвеник,
на цялата ми грешна мъжка същност.
Ако не вярвам в теб – съм еретик...
във тялото ти имам храм и къща.
Мадона си. И с поглед сякаш... свят,
а може би си в страстите кокетка.
Седни ей там... Хвърли го този свян.
Ще те рисувам с вдъхновена четка.
© Михаил Цветански Все права защищены
Красива и вдъхновена вечер имайте!