МАДОНА В ПАРКА
... и – ако има някой връх,
до днес непокорен от тебе,
това е простичкият дъх
в гръд на Жена! – с кърмилче бебе,
в дълбокото ѝ деколте
пет меки нокътчета впило! –
то някой ден ще порасте –
детенце любаво и мило,
а тя – прекрасна! – тя седи
на дървената пейка в парка –
и майчините ѝ гърди
изчезват в светлината ярка,
ненарисувана е тя! –
и неописана – на книга,
да поседя – ми се пощя? –
край нея – миг! – това ми стига.
Като в прозрачна пелена
изчезва паркът покрай тебе.
Светът е спомен за Жена! –
Жена, която кърми бебе.
4 септемврий 2014 г.
гр. Варна, 20, 10 ч.
© Валери Станков Все права защищены
"Мадона в парка...
Жена, която кърми бебе"...
Нямам думи!