Май съм!... Във годината надничам..
Толкова съм устремен!
Гоня април, бързам да дотичам,
той е вече уморен!
Във торбичката си нося много радост,
празници,сложил съм и тях.
На дръвчета, цветя, тревички... младост,
на децата игри и смях.
Всички в първият ми ден ще се събудим,
празник на труда да почетем.
Със запретнати ръкави, да се трудим
във любов света да облечем.
За Свети Георги, свещичка да запалим,
за силата и неговата доброта.
Иконата му ние в черква да погалим,
да пожелаем всички мир и топлота.
На Кирил и Методий ще се поклоним,
че азбуката наша са създали.
В училище: с поклон, с венци да постоим,
за писменост, култура... ни събрали.
И все ще има и за последният ми ден,
с любими някой, който ще празнува.
С чаши пълни за наздраве... Че е той роден...
Нека вечно щастието, царува!
Илиана Маринкова
© Илиана Маринкова Все права защищены