Пристигне ли май,
светът става феерия
от пъстри поляни
и танц на цветя.
С дъх на рози и люляк,
в уханните нощи,
с ясно небе
и окосена трева.
Пристигне ли май,
и аз се разлиствам.
Ставам различна,
жива, добра.
Дишам дълбоко
и пак се прераждам
за нови дела, живот,
доброта.
Как го обичам,
разтварям прозореца,
и утре очаквам
щастливия май.
© Румяна Маринова Все права защищены