Защо бре, мила моя майко?
Доведе ме на тоя свят....
И бях пожънат мила майко,
преди дори да съм посят.
Къде си мила моя майко?
Дали ще си на "оня свят"?
За там сме всички мила майко!
И няма връщане назад.
Очакваш ли ме мила майко?
Недей ме чака! Аз не ща!
Избрала си си мила майко,
предаване, а не борба.
Предала си ме мила майко!
Избрала си, но не синът.
Грехът е твой, но аз бре майко
останах сам, да изплатя....
© Pavlin Penchev Все права защищены
Грях, бре, ща и др. - уникален! "Мила моя майко" като "мила моя майно льо"