В косите ти, миличка мамо, сребреят
успехите мои и моите грешки.
В сърцето и в скрина стар си събрала
спомени детски и момичешки дрешки.
В очите ти, мамо, смело политат
крилете на твоето малко момиче.
В хербарии пазиш с любов подарено
от мен белоснежно нежно кокиче.
В дланите, мамо, закрила си свила,
в сърцето прегръщаш ме всеки свой ден.
Благословията своя си ми дарила -
светът да е пълен с обич за мен.
Косите ми, мамо, на твоите приличат,
а днес благославям аз своите деца,
заричам ги с чисти сърца да обичат.
С признателност, майчице, благодаря!
© Златка Чардакова Все права защищены