Когато те гледат невинни очи
и виждат едно съвършенство,
когато в прегръдката детска личи,
че в тебе открива блаженство,
когато те стига един нежен звук,
изпяващ сърдечното "мамо",
знаеш, че ти си смисъл за друг,
най-важна подкрепа и рамо.
Тогава намираш сила и мощ,
забравяш за своята слабост,
тогава в безсънната майчина нощ
разбираш какво значи радост.
Тогава се раждаш в новото Аз
от части, сглобени в мозайка -
не от сапфир, рубин и елмаз,
а просто от камъче - майка!
© Петя Гечева Все права защищены