Маймунарник
на лапундерите – чистачи
Ние сме макаци,
стари бабуини.
Крачим из сокаците,
докато настинем.
Вие сте ленгури,
хитри мармозетки.
Умни сте натури.
Криви ви са сметките.
Те са павиани,
безпокойни дрили.
С техните закани
ходят на кокили.
Скачат шимпанзета.
Бият се горили.
Лоши са момчетата
със незнайна сила.
Хей, орангутани,
мънички гвиани!
Хора неразбрани.
Долу параваните!
Всички в маймунарника
роли си играем.
Всички сме във парника.
Краят се не знае.
© Венцислав Все права защищены