11 нояб. 2009 г., 21:17

Малката Лоте 

  Поэзия
570 0 0

Little Lotte

 

Защо ли малката Лоте в ъгъла ридае?

Защо не се смее, защо не играе?

От толкова чакане тя се отчая –

дали Angel of  Music ще слезе от Рая.

 

И всеки нов ден е за нея надежда,

и всяка вечер – гилотина изглежда.

И вместо ангел – демон получава.

И вместо музика – мрачна забрава.

 

Не винаги текат сълзите по нейното лице,

но горчилката остава в чистото сърце.

Не всяка обида я следва сълзата,

но винаги има след нея отплата.

 

Минаха години и Лоте порасна.

Вместо цвете нежно – отрова опасна.

Разбитата надежда жестоко я беляза –

да види своя ангел отдавна се отказа.

 

За обидата жестоко виновните платиха,

петното във душата с кръвта си те измиха.

Отново в ангели повярва тя след изцелението,

но не на музиката, а на отмъщението.

© Мег Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??