Върви по лунната пътека малката русалка в нощта,
тръгнала да дири щастието в любовта.
Дълъг път я чака, а тъй кратка е нощта.
Бърза устремена към непознати брегове
и нито буря или вятър ще я спре.
Любовта в тънки мрежи да оплете
и на влюбените по света да раздаде.
© Димитър Костов Все права защищены