"Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си."
Уейн Дайър
Имам тайни. Две-три само.
И един порок – да давам.
От солта в кръвта до рамо -
за каквото и да стават.
От тъгата – цяло сито,
виното – в комплект със бъчва,
изплатено и непито.
Наръч-два спестени бръчки.
Но порока си – не давам!
Нито стръковете кухи
от глухарче и тинтява.
Да, съвсем добре ме чухте
и разбрахте, че небето
най-добре през тях се гледа.
И съвсем (и общо взето)
ми го сбират в цяла педя.
Имам тайни. Никак много.
И порок - да имам. Стигат.
Стигат да туптя до гроба
и след него. Като стигма.
© Дарина Дечева Все права защищены