Пълен с празници е януари,
а пък кратък – февруари.
Малък Сечко го наричат
и децата го обичат.
Духа вятър, сняг вали,
хладничко си е, нали.
Лют е Сечко, то се знае
и на пролет не ухае.
Ала скоро с първото кокиче,
той децата ще закичи.
И така...
Сечко ще направи път на пролетта.
© Svetla Kostadinova Все права защищены