Ах, Вие знаете мамзель Шансон
дошла е от далечен Соасон,
изкуство да показва в Паризи,
по кабарета и по бардацú,
тя пеела шансон по пти гащú,
танцувала без да се умори,
и скоро вече цял Паризиен
от нейна красота бил заслепен.
Най-лично и мосю льо Президóн
поканил я веднъж във своя дом -
да му изпее за Лилú Марлен,
ала разчуло се по медиéн,
и Президóн веднага бил свален.
Та оттогава още се прочу
мамзел Шансон - дори без да събу
обувка от изящния си крак.
Сега съдържа кабаре с бардак
и нищо, че живяла в кабаре
и пеела на всяко соаре,
тя пазела морал и своя чест.
Кому ли пък са нужни тия днес?!?
И някак срамежлива е била,
а колкото до голи ú крака,
жаме тя не събувала гащú,
защото гран позор ще я стигнú.
Веднъж, във бурна вечер, крак връз крак
кръстосала във липса на мерак,
дошъл мосю с произход най-отбран
и пожелал да види той кан-кан -
във нейно изпълнение дори,
поръчал вино, пури и жени
- Ах, ескюзé моа, мосю Жермен,
не искайте, Ви моля, туй от мен,
за този танц са нужни сто жени,
за да показват крак, а и дюпú.
- От Вашите доволен ще остана,
откажете ли ми, в мига ще стана
и ще отида в друго кабаре,
където правят даже и… омлет.
И просто да допусне не могла
да губи клиентела тъй сама,
обула тя дантели и гащú
и във кан-кан си фръцнала дюпú.
Направила му после и… омлет
и пандишпан му мазала със мед,
и пяла му шансони на уше,
и леко го докосвала с краче,
а той оставил всички си пари
под ластик на крачолче на гащú!
© Лулу Все права защищены