Мандолино, на моите желания,
престани да туптиш все така,
сякаш целият свят се нуждае
от прегръдките твои
и от силна и топла ръка!
Мандолино, на моите дихания,
я да спреш да дереш в тъмнината!
Няма нужда от покаяния!
На кого ли е нужно днес,
подаянието от добротата?
Мандолино, на всичките мисли,
ти, която трептиш получила знание -
спри да сплиташ в съзнанието нишки -
няма нужда света от гадания!
Мандолините три в хор звънтят.
Всяка своя мелодия има и глас,
всяка пее от свое си име в захлас,
всеки чува различен акорд...
Само някои с наслада слушат и трите
как синхронно извайват дъгите
на любовният свят
и в лъчи светлина
заблестяват човешки сърца.
Само някои…
© И.К. Все права защищены
Светулче, радостно ми е, като ти прочета редовете.Благодаря!
Иван, хармонията е наистина невероятна. А любовта е споделена, тогава , когато и трите са в синхрон. Лично мое мнение. Благодаря! Марианка...благодаря ти още веднъж за подкрепата! Г-н Станев, последно време ме изумявате. Думите ви са пълни с мъдрост и усмивки.
Г-н Коновски, вече съм приела, че аз съм "изкривената" :, на мен все ми се иска всички да изпитват еднакво удоволствие от музиката , трептяща във всички нас и да оценят тази в другите.Благодаря ви от сърце!