Сънувам паяци. Не, тези не са страшни -
те просто сплитат моя сън.
Разбутват бавно спомените прашни,
пришиват ги отвътре и отвън.
Сънувам охлюви. Не, тези не са бавни -
те слепват разпилени дрямки.
Превръщат страшните в забавни,
а после слагат ги във рамки.
Сънувам те. Не, ти не си безлика -
ти будиш ме и караш ме да спя.
Понякога си бурна, друг път тиха,
обгръщаш ме с ажурна пелена.
* от исп. "ажурна покривка"