10 дек. 2013 г., 22:37  

Mariposas en el alma* 

  Поэзия » Любовная
602 0 3

Когато те видях за първи път -

пеперудите в душата ми

потрепнаха...

Когато ти ме забеляза и се спря -

събудиха се.

Когато ме докосна с добрината си -

разтвориха крилца и полетяха...

 

Кръжат цял ден около тебе

и ти се радват.

Усетил ли си милващия полъх?

Обгръщат те в кълбо от нежност

и те пазят -

от лоши думи, погледи и хора.

 

Щом вечерният здрач се спусне,

завръщат се щастливо уморени.

Душата си разтварям, приютявам ги

и им се моля -

да сънувам дневния им полет...

 

                                                         

*Пеперуди в душата /исп./

© Ваня Радовенска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??