23 мар. 2007 г., 12:51

Мартенска утрин 

  Поэзия
623 0 4

Облива ме утрото с мъгливи завеси.
Усещам омайния мартенски полъх.
А теб, мили мой, те няма. Къде си?
Защо не пристигаш със птичия полет?

Ето го слънцето, разтяга лъчите си
през облаци пухени, вятър понесли.
Дърветата голи споделят мечтите си.
А теб, мили мой, те няма. Къде си?

Пронизва лицето ми въздуха влажен.
Танцува росата по листи дървесни.
Асфалтът докосва ме кален и прашен.
А теб, мили мой, те няма. Къде си?

Вървя, и вървя към незнайна посока.
Пред мен вече час неусетно стопи се.
А думи отекват във мисъл дълбока -
Ела, мили мой! При мене върни се!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??