М а с а з а д в а м а
по снимка
Зиме, лете - от години -
пред очите ми: градина.
Маса. Kаничката вино.
Чашите - наполовина.
Двата стола - толкоз близко,
още нежно се притискат.
Твоят дом. Но ти - до нея..
Сякаш чух я как се смее.
Снимка. И едва я зърнах,
а светът се преобърна.
© Цонка Петрова Все права защищены