МАШИНАТА НА ПРОГРЕСА
Устремени напред към прогреса,
прилагаме идеи най-добри.
Възхвалява ни нашата преса,
поощрява всички игри.
А резултатът какъв е -
човекът е много добре.
Вместо вода да пие -
пие кола с кафе.
Вместо да ходи пешачка,
вози се със коли.
Никой на халос не бачка -
има машини добри.
А пък децата са екстра,
имат не майка една.
В ясла, в градината детска,
старата баба добра.
Тъй не разбират горките,
истинската коя е.
А тя, претърколила дните,
в старчески дом се кае.
Страхотно нещо е знайте,
машината на прогреса.
Само и се отдайте...
Тя ще ви смачка финеса.© Тонка Янакиева Все права защищены
Развесели ме, Тони!