"Мащерка на баба" с цялата си обич те наричам.
Милвам малките пръстенца - трепкащи листенца.
Мъничко телце - крехко стебълце ласкаво обличам.
Мигат, грейват две оченца - цъфнали цветенца.
Гукай, плачкай, ачкай, нанкай, папкай, риткай...
Бабина душица, ден след ден голяма да растеш.
В росната морава с пъргави краченца припкай.
Мента, еньовче и мащерка на баба да береш.
© BennG Все права защищены