Маскарад и Рококо
... Кадифе. Маскарад. Рози. Шоколад
Кадифена маска,
по-сладка от устни.
Да изпита иска
тез страсти вкусни.
Бе тя загубена сама
в тоз кадифен маскарад.
Бе тя загубена в мъгла,
а маската бе от шоколад.
Бял темпер и сълза,
омешаха се те.
Нарисуваха любовта
и откриха те небе.
Нежен бе светът, красив
като бял темпер в прози.
Бленуван, фино бодлив,
с капка пепел от рози!
© Ангел Ангелов Все права защищены