Мъничка моя, неземна мечта,
толкова чиста и бяла.
Ти в самотата роди се звезда
обич красива изгряла.
Полъхът нежен сред тиха гора
Стъпки нечути на фея.
Сякаш докоснат от чудна ръка.
Тихо в душата си пея.
Ето дошла си отново в нощта.
Светъл воал от ефира.
Носиш ухание в росна трева.
Моля се нека не спира!
Двама да тичаме в зрели жита
Вятър да гали косите.
Макове цъфнали в тази следа.
Там сред безкрая са дните.
Господи, сила ми дай!
Просто да кажа
Обичам!
© Гедеон Все права защищены
Поздравявам те.