Не ми е нужна гола суета,
тщеславие съвсем не ми е нужно.
Боса да тичам в росната трева,
светулчици да бъдат мое чудо!
Не са ми нужни слава и пари.
(Простете за клишето остаряло.)
Над нощите ми звезден кръг блести,
дъга обгръща тленното ми тяло.
Не са ми нужни думи за хвалебствия -
доспехи рицарски, ни меч, ни жезъл.
Игличини в’ венец щом с радост вия -
божествен ореол красив и светъл.
Приятелства измамни, непотребни -
не са ми нужни поза, лицемерие.
Калинка с’ седем точки, детелини…
Наивно ли? Не! Знак са за доверие.
Светулчини искрици са ми нужни,
дъга, иглики, бели маргарити,
калинки, пъстроцветни пеперуди,
в полята - многолистни детелини!
© Златка Чардакова Все права защищены