10 дек. 2020 г., 10:01

Мечтата на мухата 

  Поэзия » Философская, Другая
1104 0 3

 

Една муха излезла от тоалетната,

реши да се превърне в пеперуда...

Бе с чисти дрехи и гримирана, и спретната,

за нов живот изпълнена с възбуда.

 

Та тръгна да лети тя по цветата,

за удивление на цялата природа

невиждала такова чудо на земята,

и чудеща се на тази странна мода.

 

Бръмчеше си мухата, но нещастна

в сърцето си усещаше, че е...

Жадуваше за нещо и унило кацна

почти умираща на мъничко дръвче.

 

Но ето, че усети аромат

и той я върна към живот, о, чудо!

А пък за другите това бе смрад,

и тъй отказа се да става пеперуда.

 

21.12.2015.

 

Георги Каменов 

 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??