Звездното небе
покрило е земята,
звездите греят в полето,
земята къпе се във злато,
ден и нощ в едно са слети.
Рядкост е да видиш
тази красота,
нежност и любов,
мъка и тъга
и заедно да видиш
деня и нощта.
Блестят звездите - там
далече в небесните зори,
те са спомени
от миналите дни,
а ти си пожелаваш
истина
и бъдещи мечти.
© Петина Георгиева Все права защищены