Щом от облак се отронят,
за какво ли
капките дъждовни мислят?
Дали от грижи натежали,
главици
върху земята искат да склонят,
или желаят
слънцето да видят?
А може би
като пухчета глухарчени
нагоре,
все нагоре,
върху вятърните длани,
в простора
копнеят да се извисят…
Хвърчат снежинки –
зимни бели пеперуди,
които с пируети
севернякът високо,
високо във небето вдига.
Навярно са сбъднати мечти
на капките
за полет.
© Ласка Александрова Все права защищены
Поздрави!