Мечтите са заложени капани
и доброволно влизаме с надежда,
че всичко по презумция ще стане
по начина, по който ни изглежда -
че майките ни с радост ще ни махат
по пътя към жадуваното бъдно,
че ще е сладък всеки следващ залък
и даже и за миг не ще се върнем;
че ще ни чака слава без остатък
помежду личности с голяма сила,
у всекиго ще виждаме приятел,
готов да ни помага и закриля;
че ще ни оценяват по таланта
и винаги в душите ще е светло...
Мечтите са заложени капани,
в които болката е безпределна...
© Руми Бакърджиева Все права защищены