Замесих вкусна медена пита -
кулинарен подарък за моя скъп крал.
Почерпих дори кралската свита
и всички в двореца, в който живял.
Че ще успея, можах да заложа
и казах си "Трудното ще понесеш".
Дано я хареса, моля те, боже,
да не се проваля и да стана на леш.
Гледам някой с моята пита отива
да се скрие. Спокойна съм като гранит.
Но крадецът я върна, стана му криво,
че заради кулинарен шедьовър ще бъде бит.
©️ Дарина Дикова, 22.05.2024 г.
© Дарина Дикова Все права защищены